Vissza a Gyökerekhez Alapítvány, Veszprém

Alapítványunk célja, hogy olyan elméleti és gyakorlati ismereteket adjunk át Önnek, amelyek segítségével teljesebbé válhat az élete.

Tapasztalataink szerint az életnek három olyan fő területe van, amelyek tudatos és gyökeres megváltoztatása az életminőség ugrásszerű javulását eredményezi:

  • Egészséges életmód, életszemlélet
  • Fenntartható fejlődés, önellátás, ökológia
  • Lelki egészség - Biblia-ismeret

Előadásainkkal és képzéseinkkel szeretnénk hozzásegíteni Önt egészsége javításához, fenntartásához, és a hosszabb, teljesebb élethez. Képzési rendszerünket a felmerülő igényeknek megfelelően folyamatosan bővítjük.

Kiadványainkkal a testi-lelki egészséget, az ökológiai szemléletet, az önellátó gazdálkodást kívánjuk népszerűsíteni. A Mustármag Akadémián a Biblia gondolatrendszerével és összefüggéseivel ismerkednek meg a hallgatók, valamint a gyakorlatban is elsajátíthatják a Biblia tanulmányozásának hatékony módszerét. Akadémiánk - függetlenül a felekezeti vagy világnézeti hovatartozástól - mindenkit szeretettel vár.

A 2006-ban létrehozott Vissza a Gyökerekhez Alapítvány székhelye Veszprémben található, de az ország több városában is - különösen a fővárosban - jelen vagyunk programjainkkal. Projektjeink megvalósításában önkéntesek segítenek.

A Vissza a Gyökerekhez Alapítvány székhelye: Veszprém, Egyetem u. 20. IV/19.

Adószám: 19380245-1-19. Telefon: +36-20-5697698.

A Lámpás és Lándzsa folyóirat főmunkatársai:

Szabó Ferenc

1970-ben született, mint egészen kicsi csecsemő, kórházban, pedig nem volt beteg. Előbb az óvodát és az általános iskolát látogatta, némileg ötletszerűen, majd egy szakközépiskola pénzügyi tagozata következett, végül egy teológiai főiskola végzett vele. Feleségével és lányával él. Kedvenc hobbijai vannak. Olvasni is látták, ír, minden ellenkező tanács dacára. Kedvence a szupervályog-építkezés és a rakott krumpli, bár a szalmabálát sem veti meg (mint építkezési módot, természetesen). Különös ismertetőjele nincs, tartózkodási helye: mindenfelé az országban. Jelenleg Szekszárdon él és alk... maradjunk annyiban, hogy él. Hisz a gondolat fontosságában, néhány van neki is. Irodalmi kedvence Karinthy Frigyes, és a kínai költők, sajnálatos módon bejelölhetetlenek a Facebook-on.

Poór Balázs

Ősei állítólag keletről érkeztek, egyelőre még nem tudjuk, milyen messziről, lehet hogy csak az országhatáron belülről. Sokan csak "kici szálga doktol báci"-nak nevezik, valójában hagyományos kínai gyógyász, a Central European Traditional Chinese Medicine Association tagja, a Makifood Nemzetközi Főzőiskola tanára, a Veszprém Megyei Csolnoky Ferenc Kórház és Rendelőintézet Belgyógyászat Diabetológia-Anyagcsere Centrum munkatársa, ugyanitt az életmód-rehabilitáció szakmai igazgatója. Kapol áfásszámlá.

Anyanyelvi szinten beszél magyarul, senki sem mondaná meg, hogy tényleg az. Kedvenc égtája természetesen a kelet, ott az nem hír, ha ferde szemmel néznek valakire, csak egy átlagos nap. Korát firtató kérdésekre a válasz egy buddhai mosoly és hogy "öregebb egy lepkénél, fiatalabb a hegynél". Azért Ferencnél fiatalabb, aki ezek szerint idősebb egy Hajdú Energomat mosógépnél, de fiatalabb a Zalai-dombságnál. Ez van. A helyes megfejtők befizethetik saját magunkat egy wellnesshétvégére bárhová.

Ő is elvégzett egy teológiai főiskolát, szerencsére Ferenccel nem egy évfolyamban, különben félő lett volna, hogy az univerzum megsemmisül. Kedvenc időtöltése a semmittevés, azt nagyon szereti csinálni, csak nem jut rá ideje. Szeretne felszállni egy bika hátára és kivonulni a világból semmit sem csinálni - ez nem Európa elrablása, hanem utalás Lao-ce utolsó rodeóshowjára. Lenyűgözi a természet, fő tevékenysége a folydogáló patakok megfigyelése. Ez viszonylag kevés bevételt jelent. Fő kutatási területe a zsebe. Ebben jelentős eredményt nem ért el.

 

Alapítványunk honlapja: http://www.vgya.hu