Mármint nekem? - kérdezi az, akinek felteszem a címben foglalt kérdést. Igen, mit jelent az egészség számodra? Ha megkérdezek tíz embert, akkor tízféle definíciót kapok válaszul. Harmónia, békesség, betegség hiánya, pozitív rezgések stb. Ez mind igaz lehet, de valamilyen objektív definíciónak lennie kell, mivel anyagi lények is vagyunk, nem csak szellemiek.
A dr. Patch Adamsszal készült beszélgetésből megtudhatjuk, mi a "bohóckodás" lényege. Patch Adams olyannyira ismertté vált a gyógyításhoz és az élethez való sajátos hozzáállásáról, hogy Hollywood filmet forgatott róla. "Ha a beteg gyermek tíz percre elfelejti a fájdalmát, akkor a szülei sírva fakadnak, és te is sírva fakadsz. Hatalmas dolgok ezek. Aki azt mondaná, hogy 'Mi ennek az értelme, ha a gyermek úgyis meghal?', vagy 'Ez nem fogja meggyógyítani', vagy valami hasonlót, annak még soha nem volt a gyermeke ilyen helyzetben."
A természet törvényeivel való összhang jó hatásainak "élő példái" azok az emberek, akik különlegesen magas kort értek meg kimagaslóan jó erőben.
Ízes falatok2013.04.24.
Előttem a termék. Gusztusos csomagolásban burgonyás ropogtatnivaló. A felirat szerint hagyományos recept alapján, a legkiválóbb alapanyagokból készült. A tradicionális burgonyás tésztát megdagasztják, nyújtják, majd apró, kerek korongokat szaggatnak belole, melyeket kemencében sütnek aranybarnára. Hmmm. összefut az ember szájában a nyál.
Minden betegségre van jó tanács, valamilyen gyógymód. Van nyers étrend, van vegetáriánus, ehetsz paleolit módra, de legolcsóbb a fényevés - lehet natúr módon vagy panírozva, ünnepnapokon flambírozott fény fogyasztandó. És sokan vannak, akik bekapcsolódnak a trendekbe, mégis betegek. Rosszabb az egészségük, az életminőségük, mint amikor nem csináltak semmit. Van, aki évtizedek óta nem látott koleszterint, nemhogy evett volna bármit, ami tartalmazza, a koleszterinszintje mégis az egekben van. Az illető az éppen aktuális csodamódszerbe beleszerelmesedve elszigetelődik értetlennek tűnő családjától, környezetétől, mondván, hogy ti ezt nem érthetitek, nem vagytok még ezen a szinten, nem fogjátok fel, milyen nagyszerű is mindez.